Програма

Як знімати на смартфон красиво?

Завантажити чек-лист по мобілографії «Як зробити гарне фото на смартфон» тут ► Смартфон - це компактна фотокамера і фоторедактор, які завжди під рукою. Сила будь-якої фотографії в основному залежать не від камери, а від творчого бачення фотографа. На курсі ви дізнаєтеся як використовувати смартфон на всі 100% і обходити його обмеження.

У період карантину ви можете ефективно навчатися Online. Зайти в web-клас можна з будь-якого міста. Кожен з вас зможе майже індивідуально спілкуватися з викладачем і бачити його екран, перечитувати презентації та переглядати найважливіші відео-записи, виконувати e-тести, задавати питання і ділитися посиланнями в чаті. Ми вміємо пояснювати складні речі просто і цікаво. Ви дізнаєтеся основні принципи фотографії, хитрі мобільні Лайфхак і нестандартні прийоми зйомки.

Ви навчитеся:

  • працювати в професійних режимах своєї фотокамери і осмислено змінювати налаштування
  • вибирати правильний ракурс і використовувати ще 20 правил композиції сильних кадрів
  • знімати пейзажі, портрети, їжу, вуличні та інші об'єкти, а також об'єкти в русі;
  • знімати в складних умовах освітлення;
  • швидко і якісно обробляти ваші знімки.

Для навчання вам необхідно мати смартфон з робочою камерою і встановити безкоштовні програми обробки фото Snapseed, Lightroom і SNOW. Рекомендуємо платний TouchRetouch

* Місця без передоплати не бронюються. * Мінімальна кількість людей в групі - 7 Деякі уроки курсу можуть мінятися місцями, це ніяк не впливає на засвоєння знань, друзі!

Група запускається по набору - орієнтовний старт 13 жовтня. Графік: Пн, Ср, Пт з 19:00 до 21:30

Вартість: 2500 грн. за 6 уроків

Реєструйся • Сплачуй

Урок 1. PRO кнопки у камер Xiaomi, Samsung, iPhone і Huawei і ін.

  • Самостійно прочитай статтю Як робити круті фото на смартфон: потрібні кнопки і функції
  • Як зробити захоплення екрану iPhone? ►  
  • Дрібні галасливі матриці і спотворюють об'єктиви - недоліки смартфона, які переможені стекінг?
  • Нам потрібно більше. Розмір фотографії в пікселях, в сантиментах
  • Відкладене зйомка.
  • Gps-дані фото.
  • Діапазон світлочутливості вашої камери - ISO
  • Навіщо потрібен баланс білого.
  • Огляд додаткових аксесуарів: штатив, кріплення телефону, кульова головка, відбивач, LED-світильники.
  • Практична частина та домашня робота.

Урок 2. Експозиція - кількість світла в кадрі. світлопис форм

  • Три кити експозиції.
  • Довга і коротка витримка. Боке діафрагми.
  • Як змінювати налаштування при заморожуванні і розмиття об'єктів.
  • Фокусування - основні помилки.
  • Кут огляду об'єктива.
  • Експокоррекция - світліше, темніше.
  • Довга витримка як інструмент створення художніх ефектів.
  • Типологія світла. Обсяг і форми
  • Практична частина та домашня робота.

Урок 3. 20 правил композиції в мобілографії.

  • Три важливих контрасту фотографії: тоновий, колірної, текстурний
  • Ракурси, плани, точка зйомки. Вчимося уникати плоских фотографій.
  • Правило діагоналей. Вчимося керувати увагою глядача і створювати динаміку в кадрі.
  • Ритм. Перспектива. Як вказати на смисловий центр.
  • Колірний круг Іттена - шпаргалка для успішної роботи з кольором.
  • Ілюстративний перегляд фоторобіт майстрів фотографії. спільний аналіз
  • Архітектура і пейзаж: геометрія кадру.
  • Скачай «20 Золотих Правил Композиції» pdf чек-лист ►

Урок 4. Світло при зйомці художнього портрета.

  • Основні режими камери: який для якого виду зйомки.
  • Портрет без спотворень: модель, beauty, Селфі. відкладений спуск
  • Золотий годину. М'який і жорсткий світ.
  • Використання відбивача.
  • Композиційні прийоми для передачі емоцій. серійна зйомка
  • Вечірня зйомка. Заходи і світанки.

Урок 5. Предметна зйомка.

  • Знайомимося з предметної фотографією.
  • Збірка і зйомка Flat Lay композиції.
  • Природне світло. З чого складається і на що звернути увагу.
  • Особливості використання відбивачів в предметка.
  • Налаштування камери і кріплення смартфона.
  • Lifehack: як тримати телефон при зйомці, як чистити об'єктива
  • Домашнє завдання: зібрати і зняти одну Flat Lay композицію.

Урок 6. Обробка фото в редакторі SnapSeed

  • Google Photo - хмара для редагування, обміну фотографіями та відео.
  • 9 основних помилок мобілографії, які слід виправляти на фото
  • Ретуш портрета. Три рятівних контрасту.
    Огляд інструментів Snapseed - безкоштовне, потужне і інтуїтивно зрозумілий додаток для обробки фото "на ходу".
    Відтінки шкіри, яскравість фону, контраст на фото і тонування знімка.
    SNOW і Lightroom - розглянемо якщо встигнемо. Вручення дипломів.
    Домашнє завдання: взяти свою фото з минулих уроків і  обробити в SnapSeed, звертаючи увагу на тоновий, колірної і текстурний контрасти.

ТОП-10 Правил

Урок 7. Факультативний. Обробка фото в редакторі SnapSeed

  • Бітрейт, дозвіл, швидкість зйомки
  • Як прискорити і уповільнити відео в Iphone
  • Використання SteadyCam

10 правил мобільного фотографії

1. Пам'ятайте про налаштування камери смартфона. Відмовтеся від усереднених, заводських налаштувань і встановіть максимальний дозвіл для ваших фотографії, підберіть потрібний баланс білого.

2. Слідкуйте за тим, щоб оптика вашого телефону була чистою при зйомці. Наш телефон, а вірніше його камера кардинально відрізняється від об'єктивів фотокамер. Хоча б тим, що в останніх є кришечка - надійний захист від пилу, відбитків пальців. Тому, перед зйомкою, протирайте камеру вашого телефону. І тоді картинка не буде розмитою.

3. Не користуйтеся спалахом смартфона. «Спалах мобільного телефону» - це голосно сказано. Це просто світлодіодний ліхтарик. Тому вимкніть спалах і забудьте про неї! Але іноді використання «ліхтарика» дає дуже непоганий результат.

4. Не використовуйте зум (наближення). Це знижує якість знімка. Краще зняти кадр, а потім, в фоторедакторі, обрізати зображення до потрібного рівня.

5. Статика. Знімайте переважно статику. Об'єкт в русі - складне завдання для смартфона. Дуже добре, якщо є можливість знімати з опори. Ідеально якщо, є монопод. Так ви уникаєте розмитості, шевелёнкі знімка. Або намагайтеся зловити момент паузи в русі.

6. Вимкніть звуки камери. Не привертайте до себе уваги! Намагайтеся бути непомітними! Знімаючи людей на вулиці імітуйте відеозйомку.

7. Увімкніть режим накладення сітки і стежте за композицією і горизонтом. Розташовуйте об'єкт в сітці за правилом третин і композиція кадру стане краще.

8. Розмір кадру. Чи не намагайтеся догодити Інстаграмму, знімаючи тільки в квадратах. Знімайте на максимум. Завжди можна обрізати зайве в редакторі фотографій.

9. Експозиція. Встановіть вимір експозиції, тяпнув пальцем на світлі області сюжету. Камера відразу затемнить ваш кадр! Краще зняти в недосвет і не втратити деталі в светks [зонах. Темні місця освітлити програмно. Якщо ж тапнуть на самому темному ділянці, ваш кадр стане світліше. Вам вирішувати.

10. Пост-обробка фотографій обов'язкова в силу обмежень оптики і чутливості камери. Завантажте сторонні програми з Play Market (для Android) або з App Store (для IOS). Вони більш функціональні порівняно з вбудованими та мають величезні набори не тільки інструментів, але і фільтрів. Детальніше про програми - на 5 уроках курсу

► Сподобалася стаття? Збережи собі.