Як знімати на Айфон

6 занять по 2,5 години. Робота в малих групах до 10 осіб). Завдання цього курсу дати Вам можливість знімати те, що бачите і відчуваєте саме Ви, викликаючи інтерес і захоплення оточуючих. Курс сприяє виробленню Вашого власного поняття «добре» і «погано» в фотографії. Ці знання будуть корисні тим, хто готовий працювати над домашніми завданнями і кого не лякають власні помилки. Велика частина матеріалу будується на можливостях iPhone і стандартних програм, за винятком додатку, який дозволяє повністю управляти всіма параметрами камери - ProCam7, Lightroom і т.п.

Ми поговоримо про техніку та технології, про те, як працювати зі світлом, що важливо при зйомці портрета, предметної фотографії і трохи про обробці фотографій засобами програми Фото iPhone. На кожному занятті ми будемо говорити про композицію і аналізувати надіслані Вами роботи.
Заняття побудовані на індивідуальній роботі з Вами. Виконання домашніх завдань - основа нашого діалогу. Будь ласка, правильно розрахуйте свій час, щоб бути не просто глядачем, а учасником нашого навчання. Перед початком занять надішліть 10 своїх фотографій в цікавих для Вас жанрах. 

Старт 17 листопада о 19:00 (пн, ср, пт) Вартість: 2800 грн. на період карантину, після - 3500 грн

Реєструйся •Сплачуй

Заняття 1. Управління камерою і основні настройки. Фокусування і експозиція. Прийоми роботи.

1. Швидке включення
2. Налаштування: додатки Camera і Photo.
3. Зручна робота з програмою Camera.
4. Професійні прийоми в мобільній фотографії.
5. Експорт фотографій
6. Корисне обладнання

Про що ця фотографія? Практичний посібник.
1. Що таке хороша фотографія?
2. Про що ця фотографія?
3. Як формувати власне «добре» і збирати ідеї.
4. Візуальний досвід. Тренуємо смак і генеруємо думки.
5. Практичний посібник на власному прикладі.
6. Композиція: Розташування об'єктів в кадрі. Правило третин і золотий перетин. 
7. Обговорення Ваших фотографій.

Заняття 2. Експозиція: ISO і Shutter speed. Зйомка руху. Повне управління камерою.

1. Розбираємо експозицію на частини. Світлочутливість і витримка.
2. Програми ручного управління для iPhone.
3. Знайомство з програмою ProCam7 і Lightroom
4. Для чого нам ці складності: «мастило» і довгі витримки.
5. Нічний режим.
6. Зйомка руху.
7. Швидке рух. Підбираємо витримку і знімаємо серіями.
8. Композиція: Контраст об'єкт / фон, тональний або колірної допомагає виділити головне. 
8. Обговорення Ваших фотографій.

Заняття 3. Портрет. Світло і освітлення. Баланс білого.

1. Знімаємо портрет. «Правильна» перспектива.
2. Для чого нам потрібен "портретний" об'єктив.
3. Особливості зйомки дітей.
4. З'ьомка Селфі.
5. Зйомка панорами і її не звичні можливості
6. Використання зовнішніх об'єктивів. На які об'єктиви можна «покластися».
7. З чого складається денне світло і як йому «допомогти». Основне джерело світла. Відбивачі.
8. Баланс білого.
9. Змішаний світло. І як з цим жити?
10. Кольорові відображають поверхні.
11. Композиція: Глибина різкості, як спосіб виділення сюжетно важливої частини.
12. Режим «Портрет» і функція «Глибина» в однокамерному і двокамерному iPhone.
13. Обговорення Ваших фотографій.

Заняття 4. Основи обробки в додатку iPhone.

1. Налаштування правильного відображення фотографії.
2. HEIF, HEVC, JPEG, RAW.
3. Розбираємо переваги RAW. Він просто створений для iPhone.
4. Обробка RAW файлів DNG - це чудово!
5. Уникайте пере-освітлених фотографій.
6. Виклик і можливості режиму редагування
7. Кадрування фотографій 
8. Інструменти редагування, призначення і застосування.
9. Найголовніший колір в портреті - це колір шкіри.
10. Потужні додатки по обробці фото. Lightroom, Snapseed
11. Apple Photo - програма обробки для комп'ютера.
12. І знову про експорт фотографій. Конвертація «зльоту» і експорт без конвертації.
13. Композиція: Чорно біла фотографія.

Заняття 5. Знімаємо предмети. Flat Lay, Packshot і інші розумні слова.

1. Flat Lay - історія настрою і школа композиції.
2. Фон і фактура.
3. Горизонтальне положення телефону - зводимо хрестики.
4. Ідеальне освітлення – велике вікно і відбивач.
5. Розмічаємо на площині «межі кадру»
6. Робота з light cube
7. Що таке «добре» в предметній фотографії та де його знайти.
8. Маленькі хитрощі: сканування, розпізнавання, переклад тексту.
9. Композиція: Робота з фактурою

Заняття 6. Portfolio review. 

1. Підказки та побажання.
2. Обговорення робіт.
3. Експрес повторення матеріалу курсу
4. Додаткове обладнання
5. Корисні додатки.
6. Відповіді на питання. 
7. Композиція: Рівновага кадру. Ще раз про горизонті. Голландський кут. А що, так можна було?

 

Євген Золотов • Рекламна фотографія. айфонографія

{/tabs}